Laseren op overige materialen

Home Laseren op overige materialen

Lasersnijden of laser graveren

Met lasersnijden of laser graveren is het mogelijk om veel meer materialen dan hout, acrylaat, papier en karton te bewerken. Het is ook mogelijk om kurk, leer, stof, laserrubber en PE schuim te gebruiken. Vooral het PE-schuim wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld inlays in koffers te maken. Het snijden van aluminium, RVS en staal gaat niet, maar met een toevoeging kan het materiaal wel gemarkeerd worden.

kettlebel-leer-lasergesneden

Lasermarkeren

De naam zegt het al, met de laser wordt er een markering gemaakt. Door de intensiteit van de laser in te stellen kan er een diepte markering gemaakt worden. Dit kan een lijn maar ook een heel vlak zijn. Met deze methode kun je mooie effecten bereiken en speciale markeringen in het acrylaat maken.

Lasersnijden

Met hoge energie verbrand en verdampt het hout, echter door snelle wisseling in dit proces blijft er relatief weinig warmte achter in het materiaal. Er ontstaat wel een verkleuring.
De CO2 laser die wij hebben heeft een werkgebied van 150 x 100 cm. Door lasersnijden kunnen er scherpe hoeken worden gecreëerd. Bij een frees ben je afhankelijk van de diameter van de frees.

tankdop-lasergravure-fiber

Offerte aanvragen